Rendement
privé sanitair

+

Een Roomplus® is
comfortabel rendabel

Het rendement van privé
​​​​​​​sanitair op de camping

Extra omzet afgezet tegen de koste​​​​​​​n

Wat is het rendement van sanitair units en dus privé-badkamers op de camping? Daarover zijn de ideeën de laatste tijd snel veranderd. Wie zich het beste aanpast, onderscheidt zich positief. De ontwikkeling van privé-sanitair voor campings is een mooi voorbeeld van zo'n aanpassing. Er waren voordien wel al campings die privé-sanitair aanboden als onderdeel van de 'glamping'-trend. Maar wat een luxe was, werd een basisbehoefte. Klanten willen nu hun eigen, schone en veilige sanitair. Dit betekent dat privé-sanitair nu kansen biedt aan campingeigenaren. Maar is het ook op lagere termijn de investering waard? Steeds meer campings vinden van wel.

+

Roomplus®
Kosten

Aanschaf Roomplus Compact Outdoor Bathroom € 7.995,-
Aansluitkosten (graafwerk, riolering, electra)
€ 350,-
Afschrijvingskosten per jaar (10 jaar afschrijftermijn, 20% restwaarde)
€ 674,60,-
Onderhoudskosten per jaar
€ 100,-
Gemiddelde rentekosten per jaar (5%)
€ 229,49

+

Roomplus®
Omzet


Extra omzet door privé-sanitair € 1.850,-
Besparing renovatie of nieuwbouwcollectief sanitair € 600,-
Besparing schoonmaakkosten wanneer gasten
zelf hun privé-sanitair schoonhouden € 375,-

Het rendement berekend van een privé sanitair unit


Een Roomplus Outdoor Bathroom is al vanaf € 7.995,- (COMPACT) te krijgen. Dit is exclusief opties als een kampeeraansluiting of afwasplaats. Voor een kampeerplek met privé-sanitair kun jij als campingeigenaar echter 15 à 25 euro extra per nacht rekenen. Dat komt bij een conservatieve berekening neer op € 1.650 tot € 2.050 extra omzet per jaar, per plek. Dit zou betekenen dat je jouw Roomplus Outdoor Bathrooms puur alleen al met de verhuur binnen vijf seizoenen terug kunt verdienen.

+

Extra rendement

door upgrading


Er valt nog meer rendement te behalen als je erin slaagt ook de sterrenwaardering van je camping te verbeteren. Een van de criteria hoeveel sterren je waard bent is immers de ratio tussen het aantal gasten en het aantal sanitaire voorzieningen. Als door het toevoegen van voldoende vrijstaande sanitair units de waardering van je camping stijgt, kun je ook voor de standplaatsen zonder eigen sanitair de prijs verhogen. Met als resultaat nóg meer rendement.


+

Extra privé sanitair

als concurrentie voordeel


Tot slot: campings met particulier sanitair per kampeerplek zijn beter bewapend in de concurrentieslag. Het is een echt unique selling point. Met de luxe en betrouwbare Roomplus Outdoor Bathrooms voeg je een sterke plus toe aan jouw dienstverlening.

Meer weten over het extra rendement dat je kan behalen?Wij rekenen het graag voor u uit!

Uit ervaring met onze klanten kunnen perfe inschatten welk rendement je kunt behalen met het aanbieden van privé-sanitair aan je campinggasten. Neem contact met ons op voor overleg, of kom bij ons langs en neem meteen een kijkje in een échte Roomplus Outdoor Bathroom.

Rendement privé-sanitair voor campingeigenaren.

Of maak een afspraak en bekijk de units op locatie.

Zorgeloos
comfort met
​​​​​​​Roomplus®

.

Wil je meer informatie over onze sanitair units?
Bekijk de gratis brochure!